Welkom op de website van Massagetherapie Kijf.
 

Medical taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteund het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren, waardoor klachten snel kunnen worden verminderd. Het tapen wordt altijd gebruikt in samenstelling met manuele technieken en het doen van oefeningen.

Medical taping kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk hierbij aan schouderklachten, rugklachten, hoofd en nekklachten, maar ook aan arm of been klachten.

Medical taping kan ook een oplossing bieden voor bijvoorbeeld hooikoorts, maagklachten en lymfoedeem.

Lymf Taping

Voor lymfoedeem wordt de lymftaping techniek gebruikt in samenstelling met manuele technieken. Lymfe is een helder vocht dat circuleert in en rondom de weefsels van het lichaam. Via lymfevaten en lymfeknopen worden afvalstoffen uit de weefsels weggevoerd.
Lymfoedeem ontstaat door een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaam. Het evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht is verstoord geraakt. Dit kan leiden tot verschillende klachten, zoals: zwelling, vermoeid en zwaar gevoel, moeite met bewegen, pijn, infecties en huidafwijkingen.

Medical Taping bij hooikoorts

Medical Taping biedt oplossing bij hooikoortsklachten.

Ongeveer 20% van de mensen heeft last van hooikoorts. Deze klachten beginnen vaak in de lente door stuifmeel van bomen, grassen en bloemen. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel. Heb je last van hooikoorts dan reageert het afweermechanisme sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren en dat geeft vervolgens een reeks van klachten zoals een loopneus, jeuk, niezen, verstopte neus, branderige ogen of traanogen. Zelfs koortsklachten en moe voelen zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar last hebben van hooikoorts.

Hoe kan medical Taping bij hooikoorts werken?

De medical tape wordt aangebracht op de rug en borst. De tape beïnvloed de hulpademhalingsspieren, het longgebied en de slijmvliezen. De tape kan 4-7 dagen blijven zitten en zodra het eraf is herhaal je het nog 1x. met de aangebrachte  tape kun je gewoon sporten en douchen. Na deze toepassing van Medical Tape kom je nagenoeg klachten vrij het hooikoorts seizoen door zonder medicatie. Ik raad aan voor het hooikoortsseizoen begint al te plakken. Wanneer dat is hangt af van de pollen waarvoor je allergisch bent. Deze manier van Tapen kan ook verlichting brengen bij astma/COPD klachten.

 

 

  

 
 
 
 
E-mailen
Bellen